Gloria image - /srv/askmedia/image/3131/1/3131_1.jpg

Blir endelig kvitt soten - uten loff

Stavsjø kirke i Ringsaker har vært plaget med sot på veggene etter støv som har brent seg fast. Nå har de funnet ut hvordan de skal bli kvitt soten.

Publisert

Rådet de fikk i fjor, var å rengjøre veggene med loff!

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Jeg ble oppgitt og fortvila. Det er strukturert overflate på veggene og det ville blitt veldig mye smuler om vi skulle brukt loff, sier lederen i menighetsrådet, Astrid Stai til NRK.

Nå har menighetsrådet funnet en annen måte å rengjøre kirka på. For etter oppmerksomheten rundt vaskinga med loff i fjor, fikk menighetsrådet en rekke henvendelser.

Blant annet ble de kontaktet av firmaet NODIG NOR AS, som nå skal hjelpe menigheten med å bli kvitt soten. Firmaet skal spraye et middel som heter monuklin på kirkeveggene. For å være sikre på at sprayen gir rene kirkevegger, skal den prøves ut på et lite område først.

- Vi skal teste det ut på veggen bak altertavla først. Middelet skal være på i et døgn. Da blir det igjen en tynn film på veggen som skal dras av, forteller Stai til NRK.

- Veggene er veldig møkkete, så dette blir spennende, legger hun til.

Kilde: NRK

Powered by Labrador CMS