Svak-krone

Renholder taper på svak krone

Finnen Aarne Guttorm jobber som renholder i Norge, men bor i hjemlandet. Hver måned taper han tusenvis av kroner på grunn av den svake norske kronen.

Publisert

Samboeren hans, Riikka Rasmussen er i samme situasjon, melder NRK.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Det er trasig når man ikke har penger. Regningene forfaller uansett. Det blir lite å rutte med, og nå må vi virkelig tenke over hva man skal kjøpe, sier hun til NRK.

Etter at krona har stupt i verdi i forhold til euroen, har de mellom 700 og 800 euro mindre å rutte med i måneden.

Aarne Guttorm og Riikka Rasmussen bor i Karigasniemi, enbygd på finske side av riksgrensen. Begge jobber imidlertid i Karasjok, og får utbetalt lønna i norske kroner. Hun jobber som lærer, mens han er renholder.

- Når jeg overfører lønningen min fra norsk bank til banken min i Finland, reduseres verdien dramatisk. Samlet utgjør dette omlag 800 euro i måneden for oss. Dermed taper vi mellom 7.000 og 8.000 kr hver eneste måned så lenge krona er så svak i forhold til euroen, forteller Guttorm til NRK.

Nå får Aarne 300 euro og Riikka 500 euro mindre i måneden fra sin finske bank etter at lønningene fra Norge er omgjort til euro.

- Hver eneste dag må vi prioritere stramt slik at vi klarer oss til neste lønn kommer. Vi har løpende utgifter som lån, leie, mat, klær og fritid, sier Aarne Guttorm.

Powered by Labrador CMS