Ulykke i arbeidslivet 2

Rekordmange lovbrudd i arbeidslivet

Arbeidstilsynet har avdekket rekordmange lovbrudd i 2008. Økningen er på nesten 50 prosent sammenlignet med 2007.

Publisert

I 2007 hadde tilsynet 15.194 reaksjoner mot bedrifter. Ved midten av desember hadde de allerede registrert 22.472 reaksjoner. Det er en økning på 48 prosent, skriver Bergens Tidende.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ifølge direktør for Arbeidstilsynet, Ingrid Finboe Svendsen, skyldes økningen først og fremst mer strategisk tilsynsarbeid.

- Vi har prioritert tilsyn i de bransjene hvor vi mener behovet er størst, sier Finboe Svendsen.

Det er bygge- og anleggsbransjen som har hatt flest tilsyn, tett fulgt av varehandelen. Over halvparten av alle tilsynene er gjennomført i bedrifter i de to bransjene.

Mens antall lovbrudd har økt i hele landet, har 14 mennesker omkommet i arbeidsulykker i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane i 2008. Det er dobbelt så mange ulykker med fatalt utfall som noen annen region i Norge.

Totalt mistet 47 personer livet på jobben i Norge i fjor, mot 38 i 2007.

Rundt hver femte arbeidstaker i Norge jobber på Vestlandet, mens nær hver tredje dødsulykke skjer her. De fleste dødsulykkene skjer ved bruk av maskiner.

- På Vestlandet har en mange mekaniske bedrifter, blant annet knyttet opp mot oljesektoren, forklarer Kåre Askvik, tilsynsleder for Arbeidstilsynet i Bergen. (NTB)

Powered by Labrador CMS