smerter-colourbox1022334

60 prosent har smerter

I en ny svensk studie viser det seg at så mange som 60 prosent av renholderne i vårt naboland har ukentlige smerter relatert til jobben. Med moderne renholdsmetoder og god arbeidsteknikk kan mye av sykefraværet og smerter blant renholdere unngås, viser rapporten.

Publisert

Det svenske arbeidsmiljøinstituttet har gjennomført en undersøkelse om renholdere og belastningsskader, melder det svenske bladet Rent.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I studie melder svenske renholdere at smertene i forbindelsen med jobben kommer gradvis og etter noen år øker plagene. For noen betyr det at de ikke lenger kan fortsette i jobben. Så mange som 60 prosent har smerter hver uke, og 25 prosent har smerter av og til.

Påvirker renholderens hverdag

- ­Det finnes heldigvis en hel del som gjøres med denne situasjonen, sier Ann-Beth Antonsson fra det Svenska Miljöinstitutet.

Blant annet er det viktig at bruke moderne renholdsmetoder, mikrofibermopper og gode ergonomiske moppeskaft. Forskerne bak rapporten mener også at det er viktig å sette søkelyset på god opplæring av ansatte i arbeidsteknikk og metoder for å hindre skader og smerter.

I tillegg er det viktig å formidle at det er mange aktører som kan bidra til at renholdere får en smertefri hverdag. Både bedrifter som kjøper renholdstjenester, arbeidsgivere, kunder og brukere i lokalet og arkitektene bak byggene kan bidra til å minske belastningsskadene i renholdsyrket slår rapporten fast.

Powered by Labrador CMS