colourbox_penger_kalkulator

To siktet for korrupsjon

En stor korrupsjonssak er under opprulling på Vestlandet. En regionsjefen skal ha mottatt 300 000 kroner fra et rengjøringsselskap. Som takk lot han selskapet få betalt flere millioner for mye, hevder politiet.

Publisert

Det er Bergens Tidende (BT) som avslører korrupsjonsskandalen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Dette kan ligge an til å bli den største korrupsjonssaken vi har hatt på Vestlandet, sier politioverbetjent Frode Karlsen, leder for økonomiavsnittet i Hordaland politidistrikt, til avisen.

Tirsdag pågrep politiet en tidligere sjef i et transportfirma (54) og en selvstendig næringsdrivende (31). Begge er siktet for korrupsjon og grovt økonomisk utroskap for om lag to millioner kroner.

- Vi er helt i startgropen av etterforskningen. Men slik vi ser saken nå, dreier dette seg om svært alvorlig økonomisk kriminalitet, sier politiadvokat Jan-Inge Raanes.

Politiet har ransaket hjemmene til de to siktede, og beslagt en rekke dokumenter og en datamaskin.

- Denne saken utmerker seg på grunn av korrupsjonselementet, det alvorlige tillitsbruddet overfor en arbeidsgiver. Nor Lines er lurt, og begge de siktede har etter vårt syn hatt betydelig utbytte av det, sier Raanes til BT.

Forhistorien til det som endte med tirsdagens pågripelser startet ved hovedkontoret til godstransportselskapet Nor Lines i Stavanger i fjor høst.

Etter en god start på året, stupte plutselig resultatene til avdelingen i Bergen. Ifølge viseadministrerende direktør Geir Svendsen trodde Nor Lines først de dårlige tallene skyldtes slett håndverk av 54-åringen, som da hadde en lederstilling ved avdelingskontoret i Bergen.

Da ledelsen gikk gjennom regnskapene for september, fikk de seg en overraskelse.

Nor Lines-ledelsen mener den siktede 54-åringen har betalt flere millioner kroner for mye for tjenester han har kjøpt av renholdsfirmaet til den medsiktede 31-åringen.

- Vi har hatt flere møter med renholdsfirmaet, og fått tilbakebetalt to store beløp. Ut ifra vår oppfatning mangler vi imidlertid fortsatt mellom én og to millioner kroner, sier Svendsen.

Renholdsfirmaet har vært en underleverandør for Nor Lines, som blant annet har renhold og servicetjenester for Hurtigruten.

For utbetalingene til renholdsfirmaet skal 54-åringen ha mottatt 300.000 kroner. Etter det BT kjenner til innrømmer han å ha mottatt pengene fra renholdsfirmaet, men hevder at dette har vært et lån.

Kilde: Bergens Tidende

Powered by Labrador CMS