Erna C. Hagensen
Erna C. Hagensen

Jobber for allmengjøring

Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) jobber knallhardt for å få innført lovpålagt tarifflønn i renholdsbransjen. LO-forbundet har ansatt en egen person for å skaffe dokumentasjon for å fremme et slikt krav.

Publisert

Etter EU-utvidelsen i 2004 har østeuropeere strømmet til Norge for å jobbe. Dette har ført til at folk leies inn til langt dårligere lønns- og arbeidsvilkår enn norske arbeidstagere. Det er derfor NAF nå jobber for allmengjøring i renholdsbransjen - slik tilfelle er i byggebransjen, ved verftene, ved petroleumsanleggene og i elektrobransjen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Dagens Næringsliv skriver at LO har kviet seg for å fremme et tilsvarende krav i renholdsbransjen fordi det er en bransje med lav organisasjonsgrad og at NAF har få tillitsvalgte som kan bidra til å sjekke om et slikt vedtak virkelig følges opp.

Men nå har NAF snudd. Forbundet har bestemt seg for å jobbe for å fremme krav om allmenngjøring av tariffavtalen, men først må forbundet skaffe dokumentasjon som overbeviser den statlige tariffnevnden om at det foregår sosial dumping i bransjen.

- Vi har rådført oss med Fellesforbundet og El & It-forbundet og vet at tariffnevnden stiller strenge krav til dokumentasjon. Det er vanskelig, men vi skal gjøre et forsøk, sier leder Erna C. Hagensen i Arbeidsmandsforbundet til DN.

Derfor har NAF ansatt en dedikert medarbeider som skal skaffe dokumentasjon for behovet av allmengjøring i renholdsbransjen.

Powered by Labrador CMS