Kapil Thavarajha NM maskinoppvask1

Kapil Thavarajha - vinner av NM i maskinoppvask

Kapil Thavarajha (24) fra Soria Moria ble i dag vinner av NM i Maskinoppvask på Smak09 på Norges Varemesse. Han er historiens andre NM-vinner i denne grenen, og også den forrige vinneren representerte Soria Moria.

Publisert

Viknaraja Sithamparajah ble historiens første NM-vinner i Maskinoppvask i 2006.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Nå er det to år til neste gang, og nå kan 24-årige Kapil Thavarajha pryde seg med tittelen de nærmeste to årene.

Jevnt om seieren

Det var meget jevnt i finalen, som ble fulgt av mange tilskuere.

Thavarajha vant med 352 poeng i finalen, kun to poeng foran Unni Klausen fra Stiklestad Hotel, som bød på knallhard kamp i den hektiske finalerunden.

På tredjeplass endte Eva Halvorsen fra Forsvaret Indre Troms (Skjold), mens Kamran Karim Mohammed endte på fjerdeplass.

Bestikk sortert i rekordfart

Vinneren utmerket seg spesielt med et helt fantastisk tempo når bestikket skulle sorteres.

- Ja, det er jeg flink på! Men alt fungerte meget bra i finalen, sier en veldig fornøyd NM-vinner til horecanytt.no. Han er også veldig fornøyd med støtten han har fått på Soria Moria både før og under konkurransen.

Stort engasjement

Det deltok hele 28 deltakere i konkurransen, som har pågått hver dag på Smak09, med finale i dag.

- Engasjementet har vært virkelig bra. Vi har kåret en dagsvinner tirsdag, onsdag og torsdag. I tillegg kom den beste toeren til semifinalen fredag, forteller Bjørn Lundby i Lubeco, som sammen med Ecolab og Lilleborg er hovedarrangører for konkurransen.

Thomas Leikvoll var konferansier alle dagene, og sørget for liv blant de iherdige tilskuerne, som fulgte sine deltakere.

22 minutters hard jobb

Det raskt og effektivt for seg i de 22 minuttene konkurransen pågår. Det skal vaskes, sorteres og vaskes om igjen - med så lite svinn som mulig. Hvis så skjer, der det viktig å luke ut skadet glasstøy.

Dommere i konkurransen var Gunnar Brun (hoveddommer), Mona Lundby, Åse Solvang og Kjell Henriksen.

Ga premien hjem til Sri Lanka

Etter premieutdelingen fortalte Kapil Thavarajha (24) at premiesummen på 25 000 kroner skal gis til Norges Blindeforbund, og summen skal spesielt øremerkes til Sri Lanka.

- Jeg er selv tamil, og ønsker å gi dette til de som har det vanskelig i mitt hjemland, som opplever en vond krig, forteller maskinoppvaskvinneren til horecanytt.no.

I tillegg kan den unge srilankaneren, som har vært bosatt i Norge de siste fire årene, og som har arbeidet på Soria Moria i tre av dem, unne seg en langweekend på cruise sammen med familien.

Han er gift med Tharmini (24) og de har to og ett halvt år gamle Preethi sammen.

Formålet

Formålet med NM i Maskinoppvask er å heve både oppvaskmedarbeidernes kompetanse og statusen for en av de aller viktigste funksjonene i ethvert storkjøkken, samt fokusere på hygiene generelt.

Les også: Trenger status og kompetanseheving

"
Powered by Labrador CMS