Renholderens dag
Renholderens dag

Renholderens dag

Mandag er det duket for Renholderens dag. Renholdsnytt.no oppfordrer leserne til å sende inn bilder og tekst om hvordan de markerer dagen.

Publisert

I år faller Renholderens dag på 7. desember. De siste årene er det markeringen blitt en tradisjon å markere dagen på den første mandagen i desember.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Historien startet med at renholdsavdelingen ved Ullevål sykehus hadde for høyt sykefravær. Undersøkelser viste at mye av årsaken til det høye fraværet skyldtes at de ansatte følte de hadde et lavstatus-yrke. For å vise frem renholderne og gjøre andre ansatte - og renholderne sjøl - bevisste på hvor viktig en renholder er, så startet de Renholderens dag. Tradisjonen har spredd seg til flere steder i landet, og mange benytter nå dagen til å markere hvilken helt samfunnskritisk jobb renholderne utfører.

Noen lager plakater hvor det informeres om renholdsavdelingen, og hvor menneskene i faget settes i sentrum. Noen steder i landet inviteres det til felleslunsj, det er kakefeiring eller de ansatte gir sine renholdskollegaer en blomst eller en annen oppmerksomhet. Denne dagen skal de virkelige føle at de synes i landskapet.

Renholdsnytt ønsker å høre fra leserne om hvordan dagen markeres, og oppfordrer alle til å sende et bilde, gjerne med en kort tekst, fra sitt arrangement.

Dette kan sendes til pal@askmedia.no

Kilde: NHF

"
Powered by Labrador CMS