iss_logo

Fete innvandrerbonuser

ISS i Danmark er rause med bonusen til sjefer som rekruttere ledere med utenlandsk bakgrunn.

Publisert

Sjefer i rengjøringsselskapet ISS i Danmark kan tjene inntil 100.000 danske kroner i bonus på å rekruttere ledere med tyrkisk, marokkansk eller filippinsk bakgrunn, skriver Avisen.dk.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Bakgrunnen for dette er såre enkel: Det er for å tjene penger

– For alt tyder på at det om få år igjen vil bli mangel på arbeidskraft, sier HR-direktør i ISS Finn Vestergaard til avisen.

Strategien bak bonusutbetalingen er å få rekruttert flere innvandrere i lederposisjoner. Hittil har ordningen vært en suksess. Antall ledere med invandrerbakgrunn er blitt doblet på halvannet år. 188 fremmedkulturelle ledere tilsvarer 15 prosent av ISS sine ledere totalt sett.

– De er en meget stabil og kompetent medarbeidergruppe. De er mer lojale medarbeidere og mange kan flere forskjellige språk, noe som er en fordel når de er ledere for en mangfoldig medarbeidergruppe, sier administrerende direktør i ISS, Maarten van Engeland, til avisen.

ISS i Norge går ikke med lignende planer. I følge E24 er det ikke aktuelt å innføre tilsvarende bonusordning for norske ISS-sjefer.

– Hvert land har sin ordning, men det er ikke noe vi har vurdert å gjøre. Vi begynner heldigvis å få flere med innvandrerbakgrunn i mellomlederstillinger, og setter stor pris på det, sier konserndirektør for utvikling i ISS Norge, Jan Bjørneboe, til E24.

Powered by Labrador CMS