Rasteplass-E18

Dårlig renhold på rasteplasser

En tysk test viser at renholdet ved norske rasteplasser kunne vært langt bedre.

Publisert

Rasteplassene langs E6 her i landet kunne tjent på bedre renhold, viser en tysk test. I testen er rasteplasser i 16 europeiske land sammenlignet, og fire norske rasteplasser er vurdert av tyskerne, melder ANB-NTB.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- De norske plassene scoret dårlig på renhold. Doene var skitne og det var en del søppel. Altfor mange forlater rasteplassene uten å rydde opp ordentlig etter seg, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF, til nyhetsbyrået.

Et tysk team står bak testen av 101 ubetjente rasteplasser langs turisttrafikkerte europaveier i 16 land. Testen ble utført i samarbeid med NAF, og fire rasteplasser på E6 mellom Oslo og Lillehammer er testet.

Selv om renholdet absolutt kunne vært bedre, er totalinntrykket av de norske rasteplassene likevel greit. Det kan vi takke den vakre norske naturen for. Tre plasser fikk totalkarakteren akseptabel, mens den fjerde fikk karakteren god. Blant annet fikk rasteplassene langs E6 skryt for naturomgivelsene, tilgjengeligheten for bevegelseshemmede og gode bord.

Testens vinnere var rasteplasser i Østerrike og Kroatia, mens rasteplasser i Tsjekkia, Spania og Slovakia kom dårligst ut.

Kilde: ANB-NTB

Powered by Labrador CMS