Oppfinnelse

Studenter med ny oppfinnelse

Multin er et nytt produkt utviklet av en studentbedrift i Ålesund. Produktet vil forenkle renholdet av fasader.

Publisert

Det er studentene Sivert Rønning Skårn, Kjetil Jacobsen, Knut Perry Dalene, Johan Andre Molvær og Synnøve Hovland som står bak produktet og som har etablert selskapet Multin SB. Studentene går på bachelorgradsutdanningen innen produktutvikling og design.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Studentbedrifta har utviklet ei teleskopvaskelanse med tilkobling for høytrykksspyler for å forenkle rengjøring av fasader. Med det nye produktet blir det enklere å vaske fasader som er fra to til sju-åtte meter høye.

Forenkler fasadevask

Teleskopstangen vil være i tre like lange deler som vil måle nesten 6 meter fullt ute, og 2 meter sammenslått. Det største røret vil ha en diameter 31,5 millimeter. Produktet er ideelt for å forenkle vask av bygninger (fasade, vindu, takrenner og lignende). Produktet er mobilt og vil erstatte bruk av stillas og lift. Gründerne mener dette vil øke sikkerheten rundt operasjonen, og er også bra av miljømessige hensyn.

I utviklingen av produktet har de samarbeidet med Tess Møre, Elite Servicepartner, Felleskjøpet, SunnRent,WindTec og Coop Obs Bygg.

ProduktetProduktet består av:

3 teleskoprør i karbonfiber

Enkle teleskopkoblinger

Utskiftbare dyser

Ergonomiske grep og håndtak

Kobling fra håndtak til valgfri høyttrykksspyler

Avlastende bæresele

Prototypen til teleskopvaskalanse ble utarbeidet ved hjelp av midler fra Regional og Næringsavdelinga i Møre og Romsdal fylke.

Powered by Labrador CMS