fredrikstad
fredrikstad

Penger å spare ved konkurranseutsetting

ISS hevder at Fredrikstad kommune i beste fall kan halvere renholdsutgiftene hvis de konkurranseutsetter renholdet.

Publisert

- Vi snakker om vesentlige besparelser. Jeg vil tro at for Fredrikstad kommunes del kan det fort bli snakk om mellom 20 og 50 prosent, sier Roar Hall, regionsjef for ISS Renhold, til Fredrikstad Blad.Hall hevder at så store besparelser er mulig fordi selskapet driver mer spesialisert enn hva en kommune kan gjøre på dette området.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Effektive på renhold

- ISS omsetter for to milliarder kroner på landsbasis. Når vi er så store på renhold, kan vi også drive mer effektivt, sier han.Hall har forståelse for at konkurranseutsetting skaper engasjement.

- Jo, jeg forstår at den debatten kommer. Også i Fredrikstad. Fra mitt ståsted er det derfor viktig å få frem at våre renholdere, også de vi har tatt over fra andre kommuner, trives. En medarbeiderundersøkelse viser en score på 4,1 av 5 om trivsel i jobben. Mange har også gått opp i timelønn etter å ha blitt ansatt i ISS, sier han til Fredrikstad Blad.

Hva mener du? Kan konkurranseutsetting føre til lavere kommunalekostnader?
Si din mening her
"
Powered by Labrador CMS