Mandal

Kan levere egenmelding 365 dager i året

Renholdere i Mandal kommune har erstattet legeerklæring med egenmelding - og sykefraværet er blitt halvert.

Publisert

Renholdsleder Lill Tony Ramvik er stolt over hva de har fått til i Mandal kommune, hvor de ansatte kan levere egenmelding i stedet for legeerklæring ved sykdom.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

3. mars 2008 startet tillitsprosjektet som gjør det mulig for alle ansatte i Mandal kommune selv å bestemme over sykefraværet. Renholderne i den vakre sørlandskommunen ble valgt ut som "prøvekaniner". Samtlige ble sendt på kurs for å lære seg det nye meldesystemet.

Redusert fravær

- Vi har gjort alle dystre spådommer til skamme. Mange mente at sykefraværet ville skyte i været, men intensjonen om at det motsatte skulle skje slo til, forteller renholdsleder Lill Tony Ramvik.

- Innen utgangen av 2011 har vi hatt som mål å få sykefraværet under seks prosent, samt at 90 prosent av de ansatte skal benytte seg av ordningen. Allerede i løpet av 2008 var sykefraværet nede i 5,9 prosent, mot 9,5 prosent for noen år siden. I tillegg er det 80 prosent av de ansatte i kommunen som bruker ordningen. Blant renholdere er det 100 prosent, så du kan trygt slå fast at vi er kommet godt i gang, sier Ramvik.

Les mer om tillitsprosjektet i Mandal kommune i Renholdsnytt.

Powered by Labrador CMS