PetterFurulund

NHO Service ordnet ny jobb

Brennpunkt-redaksjonen i NRK fikk telefoner med jobbtilbud til Abdulla Kahlid allerede før programmet "Svarte natta" ble vist. I programmet avdekket Brennpunkt ulovlige arbeidsforhold i renholdsbransjen.

Publisert

Abdullah Kahlid har arbeidet som renholder i Norge i sju år. Siden 2003 har han hatt kontrakt med rengjøringsselskapet Prima Renhold AS. I Brennpunkt fortalte han om sin tøffe arbeidshverdag, og det hele endte med at han mistet jobben.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Sju dager i uken

Siden 2005 har Abdullah Kahlid vært knyttet til Prima Renhold i en 100 prosent stilling. Det har bydd på store utfordringer. Han har vasket på forskjellige steder, fordelt på flere skift utover hele dagen, og alle ukens dager. I realiteten betyr det at Abdulla har vasket sju dager i uka for å fylle sin arbeidsuke på 37,5 timer.

I følge Brennpunkt har Prima Renhold brutt arbeidsmiljøloven når det gjelder kravet om hviletid mellom oppdragene og kravet om en fridag i en arbeidsperioden på sju dager.

Ble sagt opp

Etter at Brennpunkt gjorde ledelsen i Gomann Brødfabrikk oppmerksom på Abdullas arbeidsforhold, valgte de å si opp kontrakten med Prima Renhold. Prima Renhold svarte da med å si opp Abdullah. Dermed så det ut til at Abdulla var uten jobb fra 30.oktober.

Men det var før NAF og NHO Service kom på banen.

ISS ønsker å tilby Abdullah en ny jobb i Sarpsborg. NAF fikk til dette gjennom sitt samarbeid med NHO Service. Prima Renholder medlem av NHO Service, likevel har de gått sammen med arbeidstakerorganisasjonen NAF for å finne jobb til Abdullah hos en annen av sine medlemmer, ISS.

Blir verre og verre

NHO-sjef Petter Furulund sier til Brennpunkt at fortholdene i renholdsbransjen bare blir verre og verre. Han har fulgt bransjen tett siden 1986, og mener utviklingen med krav om billig arbeidskraft og useriøse underleverandører nå har tatt helt av. Furulund legger til at vi alle har et ansvar for denne situasjonen.

Powered by Labrador CMS