fredrikstad_stor

Dramatiske kutt i Fredrikstad

Fredrikstad kommune har vedtatt en handlingsplan som innebærer at renholdsavdelingen i kommunen må kutte 6,3 millioner og 17 årsverk.

Publisert

Den fireårige handlingsplanen for kommunen ble vedtatt før sommeren av det nye flertallet. Nå kommer konsekvensene av redusert eiendomsskatt frem i dagen. Én av dem er kravet om kutt på 6,3 millioner kroner som tilsvarer 17 årsverk, noe som tilsvarer langt flere stillinger, skriver Demokraten.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Partene møtes

Nedbemanning og eventuell konkurranseutsetting av renholdet i kommunen har vært gjenstand for debatt i lang tid. Nå kommer den første runden i praksis. Tirsdag møtes partene fra Fagforbundet og kommunen gjennom Teknisk Drift for å lufte forslag til løsninger.

- Jeg må si at hele denne situasjonen føles som et stort press. Det gjør det naturlig nok for de andre renholderne også. Det er jo arbeidsplassene våre, sier Lene Westlund, en av de tillitsvalgte, til avisen.

Krever naturlig avgang

Fagforbundet er tydelig på hva som kreves i møte med kommunen: At ingen skal sies opp.

- Det må selvsagt være det naturlige målet. At ansatte sies opp må for all del unngås. Såkalt naturlig avgang kan være en løsning, sier Lisbeth Kristiansen i Fagforbundet.

- Som politiker og privatperson er jeg ikke interessert i dårlig renhold, men vi må stille spørsmålet om vi vasker for mye. Jeg vet ikke hvor nær vi er smertegrensen av hva vi kan tåle av redusert renhold, jeg er ikke profesjonell på renholdssiden. Men det er det vi skal finne ut av nå når vi holder møter med kommuneadministrasjonen og de tillitsvalgte i Fagforbudet. Renhold er en stor og nødvendig post i et hvert budsjett og det viktig at vi ser nøye på alle sider av dette, sier Ulf Trenum, leder av Teknisk utvalg.

Powered by Labrador CMS