Renholdsvogn

Renholderens dag på mandag

Første mandag i desember er renholdernes dag, og i år er dette første dag i desember. Dagen er satt av for å markere og gjøre alle oppmerksomme hvor viktig jobb renhold er for samfunnet.

Publisert

Dagen markeres over hele landet. Her er det menneskene i faget som blir satt i sentrum. Noen steder i landet blir det invitert til felles lunsj, kakefeiring eller at de ansatte gir sine renholdskolleger en blomst eller en annen oppmerksomhet. Denne dagen skal de virkelig føle at de synes i landskapet.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det hele begynte med at renholdsavdelingen ved Ullevål hadde for høyt sykefravær og renholderne var lite motiverte for å gå på jobb. Når de undersøkte hvorfor, var en grunnene at de ansatte følte at de hadde et lavstatus-yrke.

For å vise frem renholderne og gjøre andre ansatte - og renholderne selv - bevisste på hvor viktig en renholder er, så startet de renholderens dag. Tradisjonen har spredd seg til flere steder i landet, og i år markeres dagen for åttende gang.

Noen lager plakater som det står om renholdsavdelingen, og hvor menneskene i faget settes i sentrum. Noen steder i landet inviteres det felles lunsj, det er kakefeiring eller at de ansatte gir sine renholdskollegaer en blomst eller en annen oppmerksomhet. Denne dagen skal de virkelige føle at de synes i landskapet.

Renholdsnytt oppfordrer lesere til å ta bilder å sende inn bilder fra markeringen. Disse vil bli publisert på renholdsnytt.no. Bildene kan mailes til pal@askmedia.no eller sendes som MMS bilder til 91829578 - skriv gjerne hvem som er bilde og noen ord om hvordan dagen har vært!

Kilde: Vikna kommune

"
Powered by Labrador CMS