inneklima_skole_colourbox

Elever sendt hjem med tentamen

Inneklimaet ved Ankenes ungdomsskole i Narvik er så elendig at verneombudet stengte skolen og sendte elevene hjem med juletentamen.

Publisert

Etter en langvarig prosess mellom skolen og eieren Narvik kommune, var det verneombudet som aksjonerte og stengte alle klasserommene på grunn av helsefarlig inneklima, skriver Ofotens Tidende.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Tidligere har rektor Arne Kristian Jørgensen og verneombud Laila Nyborg tatt opp problemene med arbeidsmiljøutvalget i Narvik kommune. Men lite har skjedd med inneklimaet den nyrenoverte skolen.

Ifølge Ofotens Tidende har den nyombygde skolen et ventilasjonsanlegg som ikke virker, vinduer som ikke lar seg åpne, varmesystem som ikke kan styres og byggestøv som virvler tre år etter oppussingen.

Men nå er det nok for verneombud Laila Nyborg som stengte klasserommene før hun møtte kommunens representanter nok en gang om problemene.

- Tilfellene av luftveisplager, allergi, trøtthet, utslett og konsentrasjonsproblemer har økt kraftig. Mange er plaget av støv, dårlig luft og CO2. Nå kunne vi ikke lenger bare se på problemene uten av noe skjer, sier verneombudet til dagbladet.no.

Powered by Labrador CMS