rengjøring,sosial dumping, colourbox
rengjøring,sosial dumping, colourbox

Brukte kjole - fikk sparken

Saida Muhammed fikk sparken som renholder etter to dager. Årsak: Hun hadde på seg kjole.

Publisert

Den somaliske damen fikk jobb som renholder i Anderstorp i Sverige. Men det ble en kortvarig karriere som renholder. Arbeidsgiveren hennes sparket henne allerede etter to dager på jobb fordi hun brukte kjole. Selv hevder Saida Muhammed at ingen hadde fortalt henne at hun skulle ha på seg bukser når hun jobbet. Da hun startet i jobben fikk hun en liste over arbeidsreglene, og fikk også beskjed om at hun skulle få arbeidsklær, skriver nettavisen Sesam.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Prøvetid

- Jeg skulle ha en prøvetid på seks måneder. Da jeg spurte hva de krevde av meg, fikk jeg til svar at jeg måtte komme til rett tid og rengjøre ordentlig, sier Saida Muhammed til avisen.

Hun var innstilt på å gjøre en god jobb, og kom til og med 20 minutter før tiden. Etter to arbeidsdager var ingen til stede da hun måtte opp på jobb. Hun ringte sjefen for å høre hvor hun skulle vaske, men da var svaret at hun kunne gå hjem.

- Hadde fått beskjed

Dora Tserkesidou i firmaet Top Clean AB forteller at de sa til Saida Muhammed at hun måtte ha bukser.

- Neste dag kom hun likevel i kjole, sier Tserkesidou.

Powered by Labrador CMS