renholder-colourbox626830

Ønsker høring om outsourcing

Luleå kommune i Sverige ønsker å sette ut 30 prosent av renholdet på anbud. Det liker ikke Vänsterpartiet og Rättvisepartiet som ønsker å ta innbyggerne med på en høring.

Publisert

De to partiene reagerer sterkt på forslaget om outsourcing, og sier til avisa Kuriren at dette tydeligvis skal gjennomføres for enhver pris.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Dessuten reagerer de på at den tekniske forvaltningen ikke engang får sjansen til å legge inn bud på de tjenesten som skal privatiseres. Det kan ikke kalles fri konkurranse, mener Vänsterpartiet og Rättvisepartiet.

- Anbud betyr dårlig kvalitet

Også i Norge har mange advart mot å konkurranseutsette renholdet i kommuner.

Landsstyret i Fagforbundet advarte i desember mot å sette renholdet ut på anbud.

- Settes renholdet ut på anbud betyr det at man sier nei til god kvalitet på renholdet. Om renholdet settes ut til private rengjøringsvirksomheter så er det fortjeneste som er drivkraften og ikke kvaliteten på utført tjeneste, stod det i en uttalelse.

Også skepsis i det private

Men også i det provate viser det seg å være skepsis mot å sette bort støtte- og servicefunksjoner.

I 2007 ble det gjort en undersøkelse på oppdrag av Facility Management bedriften Coor Service Management, som viste at norske bedrifter er mer skeptiske til å sette bort støtte og servicefunksjoner enn sine naboland.

I Sverige og Danmark velger bedriftene oftere å la noen andre ta seg av støttefunksjonene.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS