renholdillustrasjon

- Blir avhengig av innvandrere

Norge kommer til å bli avhengig av arbeidsinnvandring for å få samfunnshjulene til å gå rundt i framtida, tror nordmenn flest, ifølge en fersk undersøkelse.

Publisert

Spår flertallet rett, er det renholdsbransjen som vil få størst behov for hjelp utenfra:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Over halvparten av de spurte tror vi nesten ikke kommer til å få dekket behovene innen renhold, mens 45 prosent mener det samme når et gjelder renovasjon.

Kresne arbeidstakere

Undersøkelsen konkluderer med at morgendagens arbeidstakere kommer til å ha høy utdanning og være kresne på hva slags jobber de vil ta.

Andre stillinger som antas å være lite populære i framtida er hjelpepleiere og bussjåfører. Dette kom frem av undersøkelsen forsikringsselskapet If presenterte på seminaret "Norge 2035 - Kan vi forsikre oss mot framtiden?" i Oslo i går.

Bred oppfatning

Tre av ti nordmenn mener kommende generasjoner om 20-30 år ikke selv ønsker å dekke behovene for hjelpepleiere og bussjåfører. Derimot svarer ni av ti nordmenn at kommende generasjoner selv helt eller delvis vil dekke behovene for bygningsarbeidere.

Oppfatningen deles av de fleste, uansett kjønn, alder og bosted, og spesielt blant de med allmennfaglig eller høyere utdannelse.

(NTB/dn.no)

Powered by Labrador CMS