Ti_ore_mynt_svensk_cbox

Vil gi skattefradrag med én gang

Sveriges Centerparti ønsker å gi landets hjemmeservicetjeneste enda et løft, gjennom å gi kjøperen skattefradrag med én gang. I dag må kjøperen vente til selvangivelsen er behandlet.

Publisert

Centerpartiets forslag krever at det svenske Skatteverkets byråkrati går mye raskere enn i dag.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Vil bygge ut reformen

For et år siden innførte Sverige skattefradrag på hjemmeservicetjenester, og gjorde det mulig for kjøperen å få skattefradrag på halve summen, eller på maksimalt 50 000 kroner per år. Nå vil Centerpartiet bygge ut reformen, og foreslår at kjøperen ikke skal behøve å ha penger på vent helt til selvangivelsen er ferdigbehandlet.

Partiet vil at kjøperen skal få tilbakebetalt pengene allerede før han/hun skal betale tjeneste-regningen.

Må handle raskt

I praksis skal dette foregå gjennom at kjøperen med en gang sender en kopi av fakturaen på hjemmeservicetjenesten til Skatteverket. Og her venter den virkelige utfordringen: Skatteverket må handle så raskt at pengene er inne på kjøperens konto innen fakturaen forfaller.

Vil gi flere mulighet

Centerpartiets tanke er at enda flere skal kunne benytte seg av tjenestene. - Også de som ikke har råd til ha penger på vent i månedsvis. Men først må partiene komme til enighet, og en eventuell ordning må tilpasses skatteverkets byråkrati.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS