renhold, hotell, hotellrenhold (colourbox)
renhold, hotell, hotellrenhold (colourbox)

Etterforsker gjestearbeideres vilkår

I Finland har politiet satt i gang en etterforskning av arbeidsforholdene til kinesiske renholds-gjestearbeidere.

Publisert

Renholdsnytt skrev forrige uke at den finske renholdsbransjen har stor mangel på arbeidskraft, og at virksomhetene ser seg avhengige av arbeidsinnvandring for å få hjulene til å gå rundt.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Nå skal det finske politiet utrede hvordan servicekonsernet SOL Palvelut har behandlet renholdspersonalet som er rekruttert fra Kina, melder Cleannet.se.

Måtte betale for seg

Bakgrunnen er at konsernet i fjor innførte et rekrutteringseksperiment med den hensikt å øke antallet kinesiske renholdere i Finland, og iløpet av et år ble det rekruttert 70 renholdere fra Kina til Finland.

En del av de rekrutterte har fortalt at de ble avkrevd en formidlingsavgift til arbeidsplassen, og at det har rådet flere uklarheter omkring selve arbeidsavtalen.

Avvikende avtaler

Avgiftene har ligget på rundt 8 000 euro, og i tillegg skal arbeidsinnvandrerne ha blitt tvunget til å betale både språkkurs, reiseutgifter og visumkostnader.

Enkelte av dem skal i tillegg ha skrevet under både en finsk og en kinesisk arbeidsavtale, og i ettertid har det vist seg at de to avtalene har ulike vilkår. For eksempel nevner ikke den kinesiske avtalen noe om den fire måneders prøvetiden som er en del av den finske versjonen.

(Cleannet.se)

"
Powered by Labrador CMS