operaen_kaffesøl

Dyrt massebesøk

Når 50 000 gjester vandrer på den kritthvite bygningen ukentlig, er det mer enn bare støv som må fjernes. Nå skal renholdsugiftene på Operaen i Bjørvika tidobles.

Publisert

Den enorme mengden av gjester som konsumerer - og søler - lunsj og kaffe på operataket gjør sitt til at renholdsarbeidet blir langt større en tidligere antatt.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Tidobles

Nå har Statsbygg gått gjennom erfaringene fra de to første månedene, og kommet frem til at renholdet må trappes kraftig opp.

- Renholdsbudsjettet for uteområdet ved Operaen må tidobles i forhold til først antatt, sier forvaltningssjef Beate Bomann-Larsen i Statsbygg til Aften.

Halv stilling holdt ikke

Der det først var planlagt en halv stilling til å gjøre rent daglig, i tillegg til to hovedrengjøringer i året, kommer det nå maskiner for å gjøre jobben.

Børstemaskiner skal vaske over hele operataket tre ganger ukentlig i de kommende sommermånedene.

Søppelkasser

Tidligere var det ikke planlagt noe ordentlig opplegg for søppelkasser og tømming, men nå har 15 kasser kommet opp. Disse tømmes flere ganger om dagen - noe som koster nærmere en million kroner i året.

Trenger penger

Direktør Bernt Bauge sier til Aften at de er i samtaler med Kulturdepartementet om hvordan de skal klare de økte renholdsutgiftene, uten at det skal gå utover det kunstneriske.

Powered by Labrador CMS