iskrem_colourbox

Søl til besvær

Det er ikke bare Operabygningen i Oslo som sliter med flekker etter sølende gjester. På Toget i Stavanger klarer ikke kommunen å fjerne de verste flekkene, til tross for daglig renhold.

Publisert

Torgtrappene i stavanger er et populært oppholdssted, men søling av blant annet cola, kaffe, is og jordbær setter tydelige flekker.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Grisete

Gruppeleder i Venstre, Per A. Thorbjørnsen, er enig i at området ikke ser særlig innbydende ut, og oppgitt over situasjonen, skriver rogalandsavis.no.

- Trappene ser direkte grisete ut, og det er flere store flekker ute på selve Torget også. Både innbyggere i Stavanger og turister som kommer til byen fortjener bedre enn dette, sier han til avisa.

Tiden til hjelp

Steinen på Torget vil bli mørkere med tiden, og flekkene kan da bli mindre synlige.

- Vi er nå i en overgangsfase hvor vi venter på at steinen skal bli mørkere, men det må være mulig å gjøre det beste ut av situasjonen slik den er i dag. Det må jobbes for å holde utseendet på steinen noenlunde ved like, og flekkene må tas med en gang, sier han og etterlyser mer kunnskap rundt fjerning av flekkene.

Også Kjell Erik Grøsfjeld i Stavanger Høyre håper området vil se bedre ut med tiden.

- Jeg har innsett at det ikke er meningen at Torget skal være like lyst som det var da steinen først ble lagt. Men hvis det viser seg at det ser skittent ut også etterhvert som tiden går, må vi vurdere alternativer for å forbedre situasjonen, sier han.

Utstillingsvindu

Grøsfjeld mener Torget bør ha høy prioritet når det gjelder renhold.

- Torget skal være byens utstillingsvindu, og hvis folk opplever stedet som tilgriset, er det veldig synd.

- Gjør det vi kan

Stavanger natur- og idrettsservice har to avdelinger som deler ansvaret for renhold av Torget. De har forsøkt flere metoder for å få fjernet de mørkeste flekkene, men dessverre uten å lykkes helt.

- Trappene spyles hver dag, og vi har en større maskin som går over de verste flekkene to ganger i uka. Skulle det vært renere, måtte vi ha vært nede på Torget kontinuerlig, sier nestleder i renholdsavdelingen, Geir Hellstrøm.

(rogalandsavis.no)

Les om - og se - flekkene på Stavangers Torg her

"
Powered by Labrador CMS