skum_colourbox
skum_colourbox

Rent med skum

I Levanger har to karer utviklet en helt ny type rengjøringsmaskin; en såkalt skumvasker.

Publisert

Den nye - mobile - skumvaskeren er lokalt utviklet og lokalt produsert, av Ole Kvam fra Kvam Agentur og Åsmund Storstadmo fra Innherred Produkter, melder Trønder-Avisa.no.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Stort marked i landbruket

De to tenker å selge den nyutviklede doningen til aktører innen landbruk, industri og skipsfartsnæring. Den er visstnok spesielt egnet til innvendisg rens av tank- og bilbåter.

- Lokalt ser vi for oss et stort marked innen landbruket. Skumvaskeren er mer effektiv enn løsningene som finnes i dag. Denne er i tillegg miljøgunstig fordi den bruker halvparten av den mengden såpe som alternativene gjør, sier Ove Kvam til avisa.

Skummet får virke

Han forklarer at skummet ikke renner av med en gang, men at det det blir hengende på smusset slik at det får virke ordentlig.

- Lignende produkter finnes på markedet i dag, men dette er stasjonære maskiner innen næringsmiddelindustrien, ifølge Kvam.

Såvidt han kjenner til, er dette den første maskinen av denne typen som er mobil og lett å frakte med seg.

Lokale krefter

Skumvaskeren har en egen kompressor og skuminjektor, og de ulike delene er montert sammen og produsert av Innherred Produkter.

- Man kunne tenkt seg at slik produksjon ble satt ut til Kina eller andre lavkostland, men jeg synes det er et viktig poeng å bruke lokale krefter. Innherred Produkter har vist seg svært konkurransedyktig, sier Kvam.

Prisen på maskinen blir på mellom 25.000 og 30.000 kroner, skriver Trønder-Avisa.no.

Kvam Agentur driver med spesialisert renhold, og har 34 ansatte med hovedkontor i Levanger.

Se bilde av, og les mer om skumvaskeren her

(Trønder-Avisa.no)

"
Powered by Labrador CMS