renholderne-Egge

Større engasjement med fagbrev

Ved Egge videregående skole på Steinkjer har samtlige renholdere fagbrev. Det gir et større engasjement blant de ansatte.

Publisert

En del av renholderene har hatt fagbrev i noen år. De siste fem fikk beskjeden om at de bestod fagprøven den 14. desember.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Da sørget renholdsleder Inger Thorsvik for at champangekorken smalt i taket! Selv er de naturlig nok godt fornøyd med seg selv, forteller Tove Tangstad til oss i Renholdsnytt.

Større engasjement blant renholderne

Selv uttaler de nyutdannede renholderene at de er både interessant og artig å vite litt mer ”bakgrunnsstoff” og hvorfor de gjør et de gjør. De innrømmer også at mer lønn heller ikke er å forakte.

Renholdsleder Inger Thorsvik synes det er flott å ha en stab med så mye formell kompetanse. Hun sier at hun merker større engasjement blant dem i forhold til å diskutere løsninger, metoder og utstyr.

Fagbrev i renhold viktig

Ved Egge skal de fleste av elevene gjennomføre sin utdanning ved å avlegge en svenneprøve eller fagprøve, og rektor Asbjørn Dahlum er fornøyd med hele renholdsstaben har fagbrev som renholdsoperatører.

– Fagbrevet er beviset på at vedkommende har faglige kvalifikasjoner for å utføre et bestemt yrke. Da svært mange lærerne ved skolen har fagbrev som en del av sin lærerutdanning, er det naturlig at skolen har stor fokus på betydningen av å ha et fagbrev. Dette gjelder ikke bare det pedagogiske personellet.

Fra skoleledelsens side er det viktig at også de som kommer inn under betegnelsen servicepersonell, har faglige kvalifikasjoner tilsvarende fagbrev. Skolen legger forholdene til rette for at ansatte skal få muligheten til å avlegge en slik prøve. Under juleavslutningen for personalet ved skolen, ble det under stor applaus gjort litt stas på damene. Det sier litt om hvordan skolens ansatte ser på betydningen av å ha et fagbrev, forteller han.

Powered by Labrador CMS