klesvask_colourbox

Svanevask renest

Svanemerket tøvaskemiddel ble vinneren i en ny test av miljøvennlige vaskemidler.

Publisert

I de siste årene har det dukket opp flere nye klesvaskemetoder som skal skåne miljøet. Forbrukerrapporten og Statens institutt for forbruksforskning testet nylig et utvalg av disse, og middelet som vasket renest var det svanemerkede.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ble ikke rent

Testen tok for seg svanemerkede vaskemidler, og de alternative produktene Vaskenøtter, ECOball, Miljøvask og ENJO vaskemagnet.

Tøy med flekker av sot, blod, kakao og vin ble kjørt i vaskemaskin med de ulike vaskemetodene. Aller renest blir tøyet vasket i svanemerket middel.

Ifølge forbrukerrapporten avslører testen at de alternative midlene etterlot tøyet skittent.

Også rent vann vasket renere enn nøtter, ball, magneter og kuler, skriver Ecolabel.no.

Brytes lettere ned

Svanemerket tekstilvask er med på å redusere utslippene av miljø- og helseskadelige stoffer. For å kunne bruke Svanemerket, må middelet ha virkestoffer som lett brytes ned i naturen, og godkjennes av Miljømerking.

Produsenter av svane-vaskemiddel må også ta helsehensyn gjennom redusert mengde parfyme og allergiframkallende stoffer. Produktet må være effektivt og drøyt, og emballasjen må oppfylle Svanens miljøkrav.

Les mer om svanemerkede tøyvaskemidler her.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS