sol_colourbox.com

Sommervær gir søppelstrender

Publisert

Flere renholdsarbeidere har i den siste tida opplevd at søppelet på strendene bare øker i takt med varmegradene, melder P4.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Plukker døgnet rundt

- Den siste uka har vi jobbet døgnet rundt, sier Magnus Brosø i ISS Landscape til radiokanalen.

ISS Landscape har hovedansvaret for oppryddingen i Oslo, og flere ganger daglig plukker Brosø og kollegaene hans opp søppel etter late badegjester på Huk på Bygdøy. Han forteller at plukkingen starter allerede klokken fem om morgenen, og at den gjerne varer til ett-to på natten.

- Vi opplever en firdobling av søppel nå i varmen sammenliknet med vanlige sommerdager. Jeg tipper vi plukker rundt tjue store sekker med søppel hver dag, forteller han.

- Bør bli straffbart

På strender og campingplasser over hele landet jobber søppelplukkere på spreng for å bevare sommeridyllen.

Vigdis Braar Fredsrud (25) jobber som badevakt på Huk på Bygdøy. Hun holder et årvåkent øye med stranden og dens gjester, og det er en lite hyggelig utsikt fra badetårnet, skiver P4

- Jeg ser veldig mye som ligger langs strandkanten. Det kan ikke være noe hyggelig for badegjestene å måtte vasse i søppel. Det er også veldig mange som glemmer engangsgriller rundt omkring, sier Fredsrud til radiokanalen.

(P4)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS