Vibeke-H--Madsen2
Vibeke-H--Madsen2

Skattefradrag for renholdstjenester

HSH vil ha skattefradrag for hjemmeservicetjenester og deriblant renhold. Dette mener de vil redusere det svarte markedet.

Publisert

En innføring av skattefradrag for hjemmeservicetjenester vil redusere omfanget av det svarte markedet samt gi flere ordnede og lovlige arbeidsforhold, skriver HSH på sin nettside.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

-Skatten påvirker prisen på de markedsbaserte tjenestene så mye at de fleste husholdninger velger å ikke kjøpe tjenestene, men utfører dem i stedet selv eller kjøper dem svart. Mange løser dette ved å gå ned i arbeidstid – og særlig er det kvinnene som tar den største andelen av den ubetalte jobben, sier adm.direktør Vibeke H Madsen i HSH.

Sverige og Finland har erfaringer

De ber nå i et brev til Kristin Halvorsen om at regjeringen innfører skattefradrag for hjemmeservicetjenester. Finland og Sverige har innført skattefradrag for kjøp av hjemmeservice-tjenester, og HSH mener at det gode erfaringer å hente fra landene. Svart arbeid har etter innføringen i Finland ført til en at det svarte markedet er nede på 25 prosent fra 64 prosent tidligere.

Fremmer nye serviceforetak

-HSH ønsker med dette forslaget å bedre vilkårene for hjemmeservicesektoren, stimulere til et større marked og dermed fremme nye foretak og nye tjenester. Dette vil også sikre pensjons- og trygderettigheter til tilbyderne av tjenestene samt at kundene vil få økt trygghet og vanlige forbrukerrettigheter, sier Madsen.

En annen grunn de mener er viktig er dette vil bidra til at flere kvinner kan prioritere jobb.

-Tiltaket vil også fremme likestillingen da det vil bedre forutsetningene for at kvinner og menn skal kunne kombinere arbeidsliv og familieliv på like vilkår, sier Madsen.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS