Talende søppeldunk

Talende søppeldunk inntar København

I disse dager høres høye fløytoner og morsomme bemerkninger fra Københavns søppeldunker. De skal fokusere på et stigende avfallsproblem i Indre By, spesielt fastfoodemballasje.

Publisert

Forførende fløyting, pssst og kjekke bemerkninger som: "Hei du smukke – jeg står jo like her borte og tar imot," pleier ikke at komme fra søppeldunken på hjørnet. Men denne uken kan københavnere låne øre til 13 talende og flørtende søppeldunker. De er oppstilt fra Nørreport og ned til Rundetårn og er en del av Ren By-kampanjen, som skal sette mer fokus på københavnernes søppelvaner.Centerchef i Teknik og Miljøforvaltningen Claus Robl mener at kampanjen er en morsom vinkel på et voksende problem. - Vi vil gjerne puste litt til folks bevissthet om at det er et felles ansvar å holde byen ren. Våre medarbeidere forteller gang på gang at der er kommet stadig mer avfall på gatene. Især To-Go-emballasje er der blitt mye mer av. Det er for eksempel papir og papp fra kaffekopper og fastfood, sier Claus Robl, til urban.dk.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS