støvsuger-colourbox1008321

Teppegolv forverrer miljøet

En gjennomgang av nyere litteratur styrker tidligere vurderinger om at teppegolv forverrer miljøet og fører til plager for alle med allergi og overfølsomhet.

Publisert

Det skriver overlege Jan Vilhelm Bakke i Arbeidstilsynet i siste nummer av fagbladet Allergi i Praksis

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Teppegolv har lenge vært en kjent faktor som årsak til forverring av inneklima i hjem og på arbeidsplasser. I den senere tid er det fremsatt påstander om at moderne tepper ikke lenger er en kilde til forurensning inne.

Artikkelen fra Allergi i Praksis nr. 2 - 2008 tar for seg nyere dokumentasjon om teppegolv og inneklima, og gir en oversikt over kjente faktorer som er knyttet til tepper og allergiplager.

I artikklen skriver Bakke at tepper fungerer som reservoar for organisk materiale med allergener dyreflass, middrester, pollen, matrester),bakterier og bakterierester, støv og partikler som utgjør en kontinuerlig kilde for forurensning av innemiljø.

Og er det fuktig så kan tepper bli et oppvekstmedium for bakterier, muggsopp, midd og anneti.

Dette blir enda verre med jo høyere temperatur. Det er mer bakterier og mugg i luften over teppegolv sammenlignet med andre golv.

Også vanlige rengjøringsmetoder og -midler for teppegolvkan forurense innemiljø på grunn av støvsuging/blåsing som forurenserinneluft• befuktning av teppene som kan økemikrobiologisk aktivitet• sjamponering ved rensing som kan tilføre irriterende kjemikalier til innemiljø

Hele artikklen kan du lese hos Astma og allergi forbundet

"
Powered by Labrador CMS