Godt arbeidsmiljø cb810927
Godt arbeidsmiljø cb810927

Skap et kretivt arbeidsmiljø

Det viktigste er ikke hvem som jobber sammen, men hvordan de jobber sammen viser ny undersøkelse.

Publisert

Mange arbeidsledere stiller seg spørsmålet hvordan en skal få et godt og kreativt og kreativt miljø på jobben. Dette er et veldig vanskelig spørsmål, men det finnes de som har løst oppgaven.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Tidligere forskning har konkludert med at det viktigste er sammensetningen av forskjellige personlighetstyper. Det må være med folk som bobler over av ideer og er fantasirike. Men de må ha selskap av personer som er gode på gjennomføring og vurderer ideene.

En ny undersøkelse fra Universitetet i Stavanger viser at denne oppskriften slett ikke betyr et godt og kreativt miljø.

- Jeg finner liten sammenheng mellom forskjellige personlighetstyper i gruppene og kreativitet. Vi har jo alltid trodd at mangfold er det store, men det er ikke det ikke. Det som er viktig er trygghet og rom for å komme for ideer, sier førsteamanuensis Gro Ellen Mathisen til NRK Rogaland.

Dermed er det viktigere hvordan en jobber sammen - enn hvem som jobber sammen.

- Det viser seg at det lett kan bli konflikter hvis en flagrende type kommer sammen med pertentlige typer. Det kan lett drepe de kreative ideene, sier Mathisen sier hun til statskanalen.

- Hva gjør du da for å unngå et forsuret klima?

- Hvis det er åpenhet for å snakke om ting eller konflikter i gruppen kan dårlig klima unngås.

Powered by Labrador CMS