Momsfritak
Momsfritak

Konkurerer mot svart marked

Renholder Anette Holst i Åmot er i ferd med å bli presset ut av "svarte" konkurrenter. Nå ber hun om momsfritak.

Publisert

Bare den siste tiden har hun mistet fire kunder til konkurrenter som driver svart - og nå frykter hun at enda flere skal velge svart arbeidskraft. Det er en rekke aktører som sørger for å holde private hjem i hennes distrikt skinnende rene på urent vis, hevder Holst overfor Drammens Tidende.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Umulig

Hun ønsker å drive sin lille bedrift etter loven, men hun finner det umulig å vri vaskefilla like billig som hennes mer tvilsomme konkurrenter.- Først må jeg fakturere 25 prosent mer i merverdiavgift, også må jeg ta høyde for inntektsskatt for i det hele tatt å ha noe igjen, sier hun til Drammens Tidende.Hennes kunder må ut med 320 kroner i timen for å få rengjort hjemmet. Hennes konkurrenter gjør jobben for under halve prisen. Hun mener at det også mer grunn til å stille spørsmål om det er riktig at private husholdninger overhodet skal betale avgift til staten for renhold i eget hjem.

Ordentlig

Hun er ikke fristet til å drive svart. Dette ville vært enkelt, men det er ikke slik det skal være, sier hun.- Jeg må også tenke på pensjonsgrunnlaget som alle andre mener hun. Hun gjør gjerne storrent i tre hus om dagen. I dag er det husholdninger i Øvre og Nedre Eiker og Modum som holder kluter og støvfiller i sving for Holst. Alt fra vanlig støvtørk og vask til stryking av tøy og skifting på senger er hennes hvite hverdag, sier hun til avisen.

Powered by Labrador CMS