ID-kort

ID-kort og godt

BB Servicesystem AS har gått til anskaffelse av offentlig godkjent ID-kort til sine ansatte. - Vi ønsker å være i forkant, forteller husøkonom Hanne Loen.

Publisert

Det er forhåpentligvis bare spørsmål om tid før regjeringen innfører krav om obligatorisk ID-kort til ansatte i renholdsbransjen. BB Servicesystem AS, med hovedkontor i Florø, ønsker ikke å vente på at det skjer. Derfor har de nå innført dette i sin bedrift.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Vi fikk et oppdrag på et anleggsområde, hvor oppdragsgiver krevde at renholderne hadde ID-kort. Men i stedet for å gi ID-kort bare til de to-tre personene som dette angikk, valgte vi å utstyre alle renholderne våre med ID-kort, forklarer Hanne Loen, som er husøkonom i bedriften.

Tanken bak dette er at de ønsker å fremstå som en seriøs leverandør som har alle papirer i orden.

- Dette er noe vi har snakket om lenge. Nå som dette er på trappene og kan bli obligatorisk for hele bransjen, er det greit å være i forkant. Dessuten fikk vi et ekstra push til å skaffe oss ID-kortene nå som vi fikk oppdraget på anleggsområdet, understreker hun.

Selve prosessen med å skaffe ID-kort har gått smertefritt. Kortene bestiller de via en leverandør, men kan også ordnes gjennom Arbeidstilsynet. Bilder tar de selv, og de må sende kopi av gyldig legitimasjon og signatur.

I bygge- og anleggsnæringen ble det innført obligatorisk ID-kort fra 1. januar 2008. Det er ventet at dette i løpet av kort tid også blir en realitet for renholdsbransjen.

Powered by Labrador CMS