faksimile_mopp
faksimile_mopp

Byttet ut hammer og sag med mopp

- Renhold er minst like utfordrende som snekkeryrket, sier Bjørn Ivar Olsberg, som byttet ut hammer og sak med mopp.

Publisert

Det er avisen Glåmdalen som har intervjuet Bjørn Ivar Olsberg i anledning renholderens dag i dag. 33-åringen gikk tømrerlinja og hadde planer om å bli snekker. Men da hovedflyplassen på Gardermoen ble åpnet, la han snekkerutstyret på hylla for å jobbe med renhold. Der jobber han i litt over ni år, før han fikk jobb som renholder ved Kongsvinger sykehus i august i fjor.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Det folk flest ikke tenker over er at det er en sammenheng mellom tømrerfaget og renholdsfaget. Man må faktisk ha kunnskaper om hvordan forskjellige materialer skal behandles, og det er mange faglige utfordringer når tekniske innretninger trenger renhold. Vi har sett mange eksempler på at slurv med renhold av ventilasjonssystemer kan få alvorlige konsekvenser, sier han til Glåmdalen.

Etter over 10 år i bransjen har han tatt teoridelen i renholdsoperatørfaget, og til våren fullfører han fagbrevet. Han håper bedre utdanning kan bidra til at yrket kommer seg vekk fra lavstatusstemplet.

Renholdsnytt oppfordrer lesere til å ta bilder å sende inn bilder fra markeringen av Renholderend dag. Disse vil bli publisert på renholdsnytt.no. Bildene kan mailes til pal@askmedia.no eller sendes som MMS bilder til 91829578 - skriv gjerne hvem som er bilde og noen ord om hvordan dagen har vært!

"
Powered by Labrador CMS