Rasteplass-E18
Rasteplass-E18

`Tissekone` på dansk rasteplass

7-Eleven-butikken på en dansk rasteplass har ansatt toalettpasser som gjør rent for lønn og driks. Modellen er inspirert av utlandet.

Publisert

Møtet med en en såkalt ’tissekone’, som det heter på dansk, foran toalettene og en liten kopp til drikkepenger, forbinder de fleste med andre land.Men når tusenvis av dansker i disse dager kjører i bil på sommerferie, behøver de ikke lengre krysse grensen for å oppleve toalettpassere. 7-Eleven viser vei

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

På rasteplassen Karlslunde Øst har den lokale 7-Eleven-kjøpmann nemlig nettopp ansatt en "tissekone" til at gjøre rent på toalettet.- Jeg vil ha den servicestasjon i Danmark med de peneste toaletter. Men hittil har det vært vanskelig å finne den optimale løsning på å få rengjort toalettene, derfor har jeg nu kikket til utlandet og innført det her, sier Lennart Nielsen.Føler ikke ansvar

Når problemet med å holde toalettene rene krever en egen ansatt, så skyldes det at danskene ikke lenger føler et felles ansvar for det offentlige rom, mener kulturforsker Johannes Nørregaard Frandsen ved Syddansk Universitet.

Powered by Labrador CMS