Daglig leder i Datec, Jørgen Sannesmoen (sittende) og daglig leder i Renholdssoner Dag Hognerud
Daglig leder i Datec, Jørgen Sannesmoen (sittende) og daglig leder i Renholdssoner Dag Hognerud

Samarbeid mellom Renholdssoner og Datec

Renholdssoner har tatt i bruk Datecs planleggingsverktøy Jonathan Clean. Bedre dokumentasjon av effekten ved bruk av matteløsninger, enklere planlegging og økonomisk gevinst, er den foreløpige oppsummeringen.

Publisert

Renholdssoner har 12 års erfaring med løsninger som skal stoppe smuss i bygninger allerede i inngangspartiet.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Firmaet mener at opptil 90 prosent av smuss og vann kan stoppes på denne måten. Noe som naturligvis reduserer behovet for renholdsinnsats i hele bygget.

Derfor har firmaet lenge ønske å synliggjøre dette for kundene gjennom analyser, måling av effekt og sparte kostnader slik at dette kan inngå i kundenes renholdsplaner.

Mange muligheter

Renholdssoner og Datec har jobbet sammen et par års tid for finne fram til gode løsninger, men først for kort tid siden gikk de to selskapene ut med informasjon om samarbeidet. Nå skal Renholdssoner bruke Jonathan Clean som sitt viktigste arbeidsverktøy.

– Gjennom bruk av Jonathan Clean får vi et brukervennlig verktøy med skikkelige byggtegninger. Alle typer tegninger kan legges inn raskt enten det er snakk om en vanlig strektegning eller Dak-tegning. Brukerne kan dessuten samle alle byggtegninger på en plass.

- Det er enkelt å endre tegningene, og renholdsprogrammet beregner automatisk konsekvensene av endringene enten det dreier seg om nye materialer, ny romløsning eller endret bruk og trafikkmønster, forklarer Dag Hognerud i Renholdssoner. Han peker også på at arbeid ut fra kundens egne byggtegninger forenkler arbeidet når firmaet skal foreslå løsninger for kundene.

Gir bedre oversikt

Datec ble høsten 2007 tatt opp som nytt medlem i Rele og var da den første av programleverandørene som meldte seg inn i organisasjonen. Jørgen Sannesmoen i Datec ser også nye muligheter for kundene som ved hjelp av Jonathan Clean kan sjekke om besparelsene virkelig blir så store som forventet.

Dessuten beregner systemet besparelsene i de forskjellige deler av bygget, og det er også mulig å overstyre dersom kartet ikke stemmer med terrenget.

Nittedal kommune har brukt Jonathan helt siden 2000 og har Renholdssoner i de fleste bygg. Det har gitt en besparelse fra fem til 15 prosent alt avhengig av hvilke bygg vi snakker om.

"
Powered by Labrador CMS