Renholder

Fagforening kamp mot sosial dumping

Fagforeningen i Vestfold går i bresjen for å bli kvitt økonomisk kriminalitet og sosial dumping. LO sentralt har støttet økonomisk med 300 000 kroner.

Publisert

Prosjektet skal vare ut 2008 og vil legge vekt på å avsløre økonomisk kriminalitet og sosial dumping innenfor blant annet renholdsbransjen. I tillegg er det fokus på transportbransjen, hotell- og restaurantbransjen og grønn sektor, melder frifagbevegelse.no.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Hovedmålet er å bidra til at arbeidsinnvandrere får norske lønns- og arbeidsvilkår, og drive informasjonsarbeid om lover og regler for arbeidslivet.

Etatene øker også samarbeidet

I juli fortalte Arbeidstilsynet og Utlendingsdirektoratet (UDI) at de øker samarbeidet for å styrke innsatsen mot sosial dumping.

De to aktørene skal nå styrke samarbeidet, og jobbe tettere med å utveksle informasjon om useriøse arbeidsgivere og lovstridige forhold, melder UDI-direktør Ida Børresen i en pressemelding.

Tariffavtaler og organisering

Opprettelse av tariffavtaler og organisering håper man vil bli resultatet av dette arbeidet. Prosjektet vil ha en person ansatt i 50 prosent stilling, i tillegg vil de knytte til seg tre-fire tolker.

Tolketjenesten vil bistå og hjelpe til med informasjon til fremmedspråklige uorganiserte og medlemmer.

– Prosjektet skal sette tillitsvalgte på alle nivå i stand til å oppdage sosial dumping, og vite hvordan de skal kunne rapportere dette inn til riktige myndigheter, sier leder Ole Einar Adamsrød i Transportarbeiderforeningen i Vestfold-Telemark til Transportarbeideren.

"
Powered by Labrador CMS