tennant

Rent uten kjemi

Tennant har utviklet en rengjøringsmaskin som kan brukes uten kjemikalier. Maskinen, som benytter seg av elektrisk ladet vann, blir presentert på Interclean i Amsterdam i mai

Publisert

Av utseende skiller ikke Tennant Ech2o seg ut i forhold til leverandørens tradisjonelle gulvvaskemaskiner. Maskinen fylles med vanlig vann fra springen, men tilsettes syresatte mikrobobler. Deretter passerer vannet en celle som lader vannet elektrisk.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Resultatet blir en væske av blandet, ladet, surt og alkalisk vann med egenskaper som et rengjøringsmiddel, forklarer leverandøren Boss Europe as.

Det ladede vannet bidrar til å bryte ned smuss og sørger dermed for at børsten eller rondellen kan skure smussen vekk fra gulvet.

Etter 45 sekunder vil det ladede vannet omstille seg, og i gråvannstanken vil det dermed være kun skittent vann uten kjemikalier.

- Vannforbruket blir redusert med opp til 70 prosent, og det gir samtidig høyere produktivitet, mener produsenten som forklarer dette med lengre tid mellom tømming og fylling.

Produsenten peker også på besparelser i forhold til kjemikostnader og større sikkerhet for renholder.

Firmaet mener at maskinen kan klare de fleste jobber uten kjemikalier, men er det snakk om spesielt mye og besværlig smuss, kan du bare trykke på en knapp og bruke vaskeren på tradisjonell måte med kjemikalier.

Powered by Labrador CMS