flyvendesvane_colourbox

Flyr langs svenskekysten

Ni serveringssteder langs den svenske vestkysten legger nå om renhold og annen drift, slik at de alle kan merke seg med miljømerket Svanen.

Publisert

Initiativet til svanemerkingen kom fra restaurantenes felles leverandør av rengjøringsprodukter. Nå skal de ni restaurantene hver for seg arbeide med å oppfylle Svanens strenge krav til restauranter.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Fordel med flere

Fordelen med at flere restauranter arbeider med Svanens krav samtidig, er at de kan inspirere hverandre underveis, skriver ecolabel.no. Restaurantene signaliserer at de også i framtiden vil samarbeide om å utvikle miljøarbeidet ytterligere.

Minsker miljøpåvirkningen

En svanemerket restaurant skal ta et helhetsgrep for å minske den totale miljøpåvirkningen sin. Dette gjør de gjennom å redusere energiforbruket, bytte ut miljøfarlige kjemikalier til oppvask og renhold, servere mat med lav miljøbelastning, sortere avfall og redusere transportbehovet.

Gjennom miljømerkingen får restauranten et strukturert og enkelt system for å måle og redusere miljøpåvirkningen sin. De kan også på en tydelig måte vise gjestene sine at de tar miljøansvar.

Ulike restaurenter - felles mål

De ni restaurantene som skal merke seg med Svanen er Albert Kök i Trollhättan, Björholmen i Stigfjordens naturreservat på Tjör, Gastronomi Riverside i Uddevalla, Handelsman Flink på Flatön, Kajkanten i Udevalla, Bacchusog Teatercaféet i Kulturhuset i Trollhättan, Slussens Pensionat på Orust, Villa Sjötorp på Orust og Restaurang Västan i Trollhättan.

Les mer om miljømerking av restauranter her.

"
Powered by Labrador CMS