colourboxgummihansker

Kaster hanskene

Ansatte innen renovasjon i Trondheim kaster idag hanskene, og går til politisk streik.

Publisert

Medlemmer i Renholdverkets arbeiderforening (RAF) går i dag til en to timers politisk streik, fordi de frykter at foreningen vil bli gjort om til et AS.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Trenger avklaring nå

Dagens organisering av Renholdsverket i Trondheim er i strid med EØS og konkurransetilsynets regler, og forslaget om å danne et AS skal komme etter press fra EU. De ansatte på sin side, ønsker derimot en rekommunalisering av Renholdsverket.

- Arbeiderpartiet vet ikke sjøl hva de vil. Det er også snakk om å utsette saken, men vi trenger en avklaring nå. Vi trenger en trygg og sunn organisasjonsform som gjør at vi beholder dyktige folk, sier Roar Fjeldsæter, leder av RAF, til frifagbevegelse.no.

- Dolker oss i ryggen

Det er over ti år siden det har vært lokale politiske streiker i Trondheim, men nå er ansatte innen både renovasjon og kollektivtransport provosert av politikernes forslag, og av det de ser på som beslutningsvegring.

Fjellanger synes det er ekstra skuffende at det er Arbeiderpartiet som vingler med avgjørelsene.

- Her har vi stemt på dem vi trodde ville styre byen best, men så dolker de oss i ryggen på slutten av perioden. Nå kjemper vi både for våre egne arbeidsplasser og for at de transportansatte skal slippe konkurranseutsetting, sier han.

Powered by Labrador CMS