stolercolourbox806857
stolercolourbox806857

Vil ha nasjonalt inneklimasenter

Krefter innenfor innklima ønsker å etablere et nasjonalt innklima senter i Trøndelag, med et mål om å bli størst på inneklima.

Publisert

Politikerne sier i første omgang nei, melder Universitetsavisa til NTNU.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

" I Norge tilbringer mennesker 90 prosent av levetiden sin innendørs. Av de 15 kilo med luft en voksen mann puster inn i døgnet, er rundt 13 kilo inneluft.I det siste har det også vært større fokus på fukt- og muggproblematikk i bygg.

Astma og allergiproblematikken er den sterkt voksende, og har blitt et stort helseproblem i landet. God inneluft regnes som forebyggende for disse tilstandene.

Dette er bakgrunnen for at forskere innenfor VVS, bygg og arbeidsmedisin ved NTNU og SINTEF ønsker å forene alle gode krefter i regionen under en paraply - Inneklimasenteret, forklarer professor Sten Olaf Hanssen ved IEP til studentavisa.

Nylig har de søkt støtte fra Kunnskapsdepartmentet for en rekke tiltak for utbedring av inneklima i offentlige bygg. Initiativtakerne møtte forståelse for problemet, men politisk var det ikke vilje til bevilgning, forteller Hanssen.

Powered by Labrador CMS