Liten HMS-banner

Holdninger i fokus

På HMS-messen i Oslo Spektrum 9 og 10 mai er det holdninger, og systematisk HMS som står sentralt.

Publisert

fNorsk lovgivning og regelverk om arbeidsmiljø og sikkerhet på arbeidsplassen er av de beste i verden. Norsk næringsliv har gode retningslinjer og prosedyrer. Personlig verneutstyr og sikringsutstyr holder meget høy standard. Likevel har vi altfor mange arbeidsulykker og skader, skriver HMS Norge i en pressemelding.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Følger ikke regler

Den enkelte leder og medarbeider ikke er flinke nok til å følge regler og prosedyrer. Derfor er det svært viktig at både myndigheter, arbeidsgivere og arbeidstakere går sammen om langsiktig og systematisk arbeid for å endre holdninger og atferd, sier Jarle Hellum, daglig leder i HMS Norge AS, som arrangerer HMS-messen.

- Det systematiske HMS-arbeidet vil stå sentralt på messen, både blant utstillerne og i det omfattende seminarprogrammet som presenteres for deltakerne.

I løpet av få år har HMS-begrepet utviklet seg fra å være konsentrert om personlig verneutstyr og fysisk sikring til å bli et meget omfattende område som omfatter det aller meste som vi omgis av på jobben: Selvsagt verneutstyr og fysisk sikring, men også alt som har med informasjon, rådgivning, verktøy og hjelpemidler som bidrar til bedre ledelse, bedre kommunikasjon mellom ledelse og ansatte og et godt fysisk og psykososialt arbeidsmiljø preget av medbestemmelse, trivsel og trygghet. Dette vil prege den første store HMS-messen i Oslo, sier Jarle Hellum.

‑ HMS blir et stadig større og viktigere arbeidsområde. All ståheien rundt sykefravær og de nye retningslinjene for sykefraværsoppfølging den siste tiden vil få mange konsekvenser for norske bedrifter. De som først og fremst vil føle det på kroppen og som må sette i gang praktiske tiltak, er HMS-ansvarlige, linjeledere og verneombud, sammen med vernetjenesten og bedriftshelsetjenesten. Dette er også kjernemålgruppene for messen, og vi skal gi dem ny kunnskap, gode råd og nyttig input, sier Hellum.

HMS-messen 07 arrangeres av HMS Norge AS, som eies av Senter for God HMS og Vanebo Fagpresse. Andre viktige samarbeidspartnere er messeselskapet Mice og Bransjeforeningen for Personlig verneutstyr, KLP, STAMI og Alna HMS-senter.

Mer informasjon om messa finner du her.

"
Powered by Labrador CMS