Polskmesse
Polskmesse

Polsk renhold sliter

To millioner unge polakker tar seg jobb utenlands. Derfor sliter den polske renholdsbransjen med nøyaktig de samme problemene som den norske. De klarer ikke å rekruttere nok renholdere.

Publisert

Unge polakker tar seg renholdsjobb i England eller velger bygningsbransjen i Skandinavia. Det gir mye mer penger i lommeboka enn i hjemlandet, der kostnadene har økt atskillig mer enn inntektene de siste åra.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Nye renholdsmetoderMarketingsspesialist Izabela Michalska i den polske renholdsorganisasjonen PSC (Polskie Stowarzyszenie Czystosci) legger ikke skjul på at hun er bekymret.

Å rekruttere unge mennesker er spesielt viktig i disse dager ettersom bransjen jobber knallhardt for å innføre nye og bedre renholdsmetoder.

Organisasjonen ble stiftet så sent som i 2000, men har i løpet av disse sju åra fått et kraftig løft. PSC representerer allerede 100 medlemsbedrifter.

HygienekursEn viktig grunn til denne suksessen er utvilsom at organisasjonen satser på egne hygienekurs. 2500 renholdere har allerede sikret seg et slikt sertifikat, og

PSC håper dette skal redusere det altfor høye antallet blodforgiftninger på polske sykehus.Det er likevel mye ugjort for PSC. Polen har drøye 38 millioner innbyggere og sysselsetter en halv million renholdere.

Powered by Labrador CMS