9 av 10 for nasjonal minstelønn

En ny meningsmåling viser at 9 av 10 LO medlemmer ønsker en nasjonal minstelønn i Norge.

Publisert

Det skriver HSH på sine hjemmesider, og utfordrer nå LO og regjeringen til å ta stilling til dette. Minstelønna de vil foreslå ligger på minimum 95 kroner timen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Meningsmålingen viser tydelig at LO-ledelsen er i utakt med egne medlemmer når de skygger unna spørsmålet om nasjonal minstelønn, sier HSH-leder, Vibeke Hammer Madsen.

Den nye meningsmålingen som Gallup har gjennomført for HSH, viser at 9 av 10 LO-medlemmer ønsker å innføre en nasjonal minstelønn på 95 kroner i timen i Norge.

Godt tiltak

For resten av befolkingen er antallet 82 %.

På spørsmålet om minstelønn er et godt tiltak mot sosial dumping svarer 78 % av det totale antallet respondenter ja, mens hele 85 % av LO medlemmene mener det samme.

Forslaget innbærer at partene i arbeidslivet, sammen med regjeringen skal fastsette minstelønnssatsen hvert år gjennom forhandlinger. Hensikten er å unngå sosial dumping, og samtidig sikre Norge nødvendig arbeidskraft.

Hele saken kan du lese på www.hsh-org.no

"
Powered by Labrador CMS