Ellen Hareide Nylund

INSTA et bra system

Sykehus i Innlandet har innført NS Insta 800. Litt krevende i starten, men et utrolig bra verktøy mener avdelingsleder Ellen Hæreid Nylund.

Publisert

Det var budskapet til Ellen Hæreid Nylund under FFS (Forum for Sykehusrenhold) seminaret. Hun er avdelingssjef for renhold og tekstilavdelingen ved Sykehuset Innlandet, og hadde i oppdrag å dele noen av sine erfaringer med andre i sykehussektoren under årets seminar.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

-Vi kan dele de erfaringene vi har, sier Nylund, fra det tredje største helseforetaket i landet.

Etter krav til store kutt på budsjettet leverer de den kvaliteten som er nødvendig. Hovedmålet for sykehuset er å kunne levere en lik renholdskvalitet over hele sykehuset. Tiltakene for å få dette til var å innføre Insta 800

SamarbeidUnder arbeidet med omorganisering og innføringen av Insta vektla hun informasjon til alle ledere på alle steder.-Hvilke krav er det brukerne har, og hvordan de må legge til rette for oss. Ellers så blir det dårlig renhold. Vi kan ikke drive og løfte på ting - vi måtte få dem til å forstå at vi har dårlig tid, forteller Nylund.

Det er også viktig å finne frem til en god og klarlagt arbeids- og ansvarsfordelinger mellom pleier og renhold på alle rom.-Det er alfaomega å få til det. Vi gjorde dette i samarbeid med pleierne.

Opplæring På sykehusene har alle renholderne vært på flere kurs. Noe av den erfaringen som Nylund har er at de må øve seg på ta kvalitetskontroller.

- Det er viktig. Det mer en gjør det, jo mer blir folk vant til at dette er måten vi jobber på.Pleiere og hygienesykepleiere er med er med på Insta kontrollene, det er fordi de da også kan se de utfordringene som vi sliter med, sier hun.

Og legger til at det viktig å få frem at kontrollene ikke gjennomføres for å kontrollere jobben de gjør, men for å finne frem til rett kvalitet.

Ikke gjør det så vanskelig Noe av det viktigste rådet hun kommer er: - Du trenger ikke å gjøre INSTA så vanskelig. Gjør det så enkelt som mulig, så bli det lettere å forholde seg til. Dette er et supert verktøy, men gjør det enkelt i starten.

Hun anbefaler også at det gjøres en avklaring i forhold til tradisjonell hovedrenhold. Sykehuset i Innlandet må ta en del hovedrenhold, selv om Insta legger opp til at dette ikke er nødvendig.- Og det må være rent når du starter med INSTA.

Jobb smart -Vi har brukt mye tid på å jobbe smart, for å kunne holde kvaliteten oppe og ytelsen oppe. Og for mange har dette vært kjempetøft. Det har vært mange endringer, og når du har vært på en plass i 20 år så blir det slik. Men nå som endringene er i gang har det endt kjempepositivt.

Øker kompetansen Tilbakemeldinger som Nylund og de andre avdelingslederne har fått, er at innføringen av standarden har ført til økt kompetanse, og det fører til større trivsel.

- Renholderne har større innflytelse over sin egen hverdag. Og det er moro at de også synes at dette er interessant.

Mer om INSTA 800 finner du her

"
Powered by Labrador CMS