SMS hindrer arbeidsulykker

Bevisst bruk av sms kan forhindre arbeidsulykker. JohnsonDiverseys avdeling i Danmark har redusert antallet arbeidsulykke til null takket være intern sms-humor, melder Bergens Tidende

Publisert

Det er den danske avdelingen av det internasjonale rengjøringsbyrået som har bekjempet arbeidsulykker med sms, med oppsiktsvekkende resultat.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I sms-meldinger som sendes ut til de ansatte kan det for eksempel stå: «John Dristig så ikke at gulvet var vått. Ja, der skulle han aldri ha trådt...»John Dristig er den fiktive figuren i sms'ene, en klosset, litt tankeløs og dumdristig karakter. 170 meldinger med figuren har firmaet sendt ut de siste to årene. Resultat er at de nå er best i klassen blant konsernets mange avdelinger i Europa. Tidligere den danske JohnsonDiversey-avdelingen på skadetoppen.

Helt uten skader

– Det handler ganske enkelt om litt omtanke, sier sikkerhetssjef i JohnsonDiversey, Ina Rasmussen, ifølge avisen Urban.

Året før firmaet begynte sin John Dristig-kampanje, var antallet alvorlige arbeidsulykker oppe i syv. Siste året har det vært null tull.

Det var de dumme hverdagsvanene som skapte arbeidsulykkene. Dermed ble John Dristig født, for å gjøre de ansatte mer bevisste på hva som kan skje.

John Dristig skal nå tas i bruk i konsernet i hele Europa, for bedre ulykkesstatikken.

Jane Dristig på vei

Det nyeste påfunnet fra Johnson Diversey er at John Dristig nå har fått en kvinnelig partner, nemlig Jane Dristig. Hun skal rette de ansattes oppmerksomhet mot stress og arbeidsmiljø

Powered by Labrador CMS