mopp2
mopp2

Kommune må endre praksis

Frifagbevegelse melder at likestillingsombudet pålegger Stange kommune å endre sin praksis for hvem som får smusstillegg. I dag skal mer til for å få smusstillegg i kvinnedominerte yrker enn i mannsdominerte yrker, mener ombudet.

Publisert

– En avgjørelse med historisk sus, sier hovedtillitsvalgt Gunn Randi Fjæstad i Fagforbundet Stange til Hamar Arbeiderblad.Fagforbundet i Stange har jobbet med problemet siden 2002, og valgte til slutt å prøve saken på vegne av tre kvinnelige vaskeriansatte ved sykehjemmene i kommunen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– De er i berøring med mye skittent tøy og helsefarlig smuss. De er i en ekstrem arbeidssituasjon store deler av arbeidstiden, hevder Fjæstad. De fortjener tillegget de får, påpeker hun.Store ulikheterLikestillings- og diskrimineringsombudet har sammenliknet kommunens praktisering av smusstillegg overfor renholderne og i eiendomsavdelingen og kommunalteknisk avdeling. Konklusjonen er krystallklar:”Dagens ordning viser store ulikheter mellom hvordan manndominerte og kvinnedominerte yrkesgrupper vurderes. Det må settes en stopper for en historisk tradisjon som ikke anerkjenner oppgaver som utføres av kvinner på lik linje med oppgaver utført av menn,” skriver Likestillings- og diskrimineringsombudet i sin avgjørelse i saken.Ordinært smussKommunen argumenterte med at de kvinnelige renholderne ikke hadde krav på smusstillegg fordi smusset er en del av det ordinære arbeidet

Powered by Labrador CMS