Klager mest til KOFA

Tjenesteleverandører og virksomheter innenfor bygg og anlegg står fleste parten av klagesakene som fremmes for Klagenemnda for offentlige anskaffelser skriver OI - nyheter.

Publisert

Dette fremgår av resultatene fra en undersøkelse som er gjennomført for å kartlegge om KOFA har levd opp til intensjonene.40 prosentTjenestesektoren og bygg og anlegg står for nærmere 40 prosent. Hvis du også definerer slikt som arkitektoppgaver, bolig og eiendom, økonomi, bank, forsikring, reise, transport, avfallshåndtering, utdanning og arbeidsmarked som tjenester, viser det seg at tjenestesektor og bygg og anlegg til sammen står for nærmere 70 prosent av klagene til KOFA. Varekjøp står for om lag 20 prosent, og det øvrige er rubrisert under "annet". Klager igjen De som klaget ble også spurt om de ville klage til KOFA på nytt. 60 prosent sier ja, mens 19 prosent sier nei. 70 prosent uttaler at de har fulgt nemdas uttalelse. Når det gjelder tidsbruk mener to av tre leverandører at klageorganet brukte passelig, forventet eller overraskende kort tid på saksbehandlingen. Blant de offentlige oppdragsgiverne er litt over halvparten enige i det.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS