Pelias radioåte

Musefelle med radioåte

Pelias Norsk Skadedyrkontroll har utviklet en musefelle basert på radioåte for rene soner.

Publisert

Den nye musefella er en såkalt radioåtestasjon utviklet for hotell, restaurant, catering og fastfoodbransjen, opplyser fagansvarlig i Pelias Norsk Skadedyrkontroll Anstein Berntsen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Varsles på mobil

Så fort ei mus går i fella, får en av teknikerne våre automatisk beskjed på mobilen om at mus er fanget i angitt felle. Dermed får vi fjernet skadedyret før det rekker å utvikle seg smitte.

Dette er dessuten den mest humane og den mest renslige måten å fange mus på, poengterer Berntsen.

For restaurantbransjenDen nye fella passer spesielt godt for rom som inngår i ”ren sone”, hvor det er et absolutt krav at ikke mus kommer inn. Fellen plasseres som en form for adgangskontroll, med gunstigste plassering i forlager. Dermed stoppes musa før den når ren sone.

Når musa går i fella, får en tekniker en SMS med nummeret på fella og hvor den befinner seg. Og så fort meldingen om at "Felle 0001c7 har fangst" tikker inn, rykker skadedyrkontrollen ut.

Ansvar for rotteplagen

Deler av serveringsnæringen får fullt berettiget skylden for en ny rotteplage. Profesjonelle aktører må til for å løse problemet, som aldri lar seg løse en gang for alle.

Men hvordan skal seriøse aktører angripe problemet prinsipielt og praktisk?

– Det påhviler kjedene og alle aktører som holder kvelds- og nattåpent spesielt, et stort ansvar om å ta ondet ved rota. Som kan være kloakksystemet, matlager, søppelplasser og -oppbevaring. Gårdeierne har et minst like stort ansvar, sier Anstein Berntsen og Johannes Millerud, begge fagansvarlige salg i Pelias Norsk Skadedyrkontroll.

Powered by Labrador CMS